NEDERLANDS /// ENGLISH /// ESPAÑOL /// DEUTSCH /// FRANÇAIS

Rubén Sánchez (geboren te Leuven, België) is een singer-songwriter en performance artiest uit Amsterdam, Nederland. Hij studeerde af aan de Academie voor Theater& Dans als professioneel danser. Tijdens zijn studie heeft hij zijn voormalige vaardigheden van muziek produceren, choreografie maken en uitvoeren, visuals ontwikkelen en teksten schrijven gecombineerd met zijn talent voor zingen. De uitkomst hiervan waren karakteristieke performances die zijn muziek als totaalervaringen presenteren.

Rubén’s fascinatie en thematiek betreft voornamelijk de authenticiteit van de menselijke ziel. Hij deelt zijn persoonlijke worstelingen zoals de omarming en afwijzing van jezelf, de liefde, de gekte en de zoektocht naar connectie met zijn publiek via kritische teksten richting groepscultuur en maatschappij.

Met de droom om met mensen een diepere verbinding te maken ontwikkelde hij “The Kaninchen Revolution”. Deze staat voor het ontwaken van het innerlijke kind dat zijn in alle oorspronkelijkheid laat leiden door het vertrouwen op de eigen gevoelens, fantasieën en dromen. Deze bewustwording is geïnspireerd op de vervreemdende ervaring van Alice in Wonderland (uit het boek: Lewis Carroll) en NEO (uit The Matrix). Zij belanden ook in een andere wereld en realiteit als gevolg van het volgen van een konijn. Via de multidisciplinaire live performances en muziek brengt hij "The Kaninchen" ervaring over..